юли 15, 2016

Откритата сцена Plovdiv Vibes на Младежки Хълм стартира следващия уикенд

Открити сцени – Plovdiv Vibes ще бъдат разположени на територията на Младежки хълм от 22 юли до 28 август

Plovdiv Vibes, е нов формат летен събитиен календар с открити сцени в градска среда.

Програмата включва инициативи в областите – музика, танц, театър, кино, приложни изкуства, както и различни спортни формати. Plovdiv Vibes е платформа, която подкрепя млади автори, както и утвърдени артисти, като дава всеобщо поле за изява в духа на „ЗАЕДНО“ – Пловдив ЕСК 2019. Първата открита сцена, стартира на 22 юли на територията на парк Младежки хълм, в центъра на Пловдив с концерт на „Проектът Приятели“.
Проектът Приятели Младежки хълм открита сцена

Проектът Приятели на открита сцена Младежки хълм

Събитията на първата откритата сцена на Младежки хълм се провеждат всеки уикенд, като публиката може да посещава културни събития на територията на парка напълно безплатно. Форматът Деца творят в Капана, (който се провеждаше в продължение на три години в едноименнип квартал), също е част от програмата в новата си форма –  Деца творят на Хълма. Посетителите могат да се включат в различни инициативи за деца и възрастни, които се провеждат през деня, както и да изживяват заедно на открито музикалната и танцова програма през вечерите.

 деца творят на хълма

Деца творят на Хълма

Със старта на програмата на 22 юли, вечерните концерти откриват „Проектът Приятели“, а на 23 юли, любителите на танците могат да посетят събитието Пловдив танцува под звездите“, което се организиеа за втория път. Миналогодишното издание, което също се проведе на Младежки хълм събра многобройна публика и създаде незабравими моменти за хората, които обичат да танцуват.

открита сцена младежки хълм пловдив  Пловдив Танцува под звездите

Подробната програма ще бъде обявена идната седмица. До тогава следтете страницата на програмата във Facebook – Plovdiv Vibes, и уебсайта incubator.bg.

Инкубатор Plovdiv Vibes

Сцената на Младежки хълм е включена в календара на Инкубатор за общодостъпен културен календар 2014-2020г. Програмата Plovdiv Vibes е проект на Инкубатор, който се осъществява чрез обособяването на една основна фестивална зона, която се намира в рамките на град Пловдив, но на практика се намира извън жилищни зони, където да създава дискомфорт на гражданите. Програмата Plovdiv Vibes включва и 10 сцени в градска среда – паркове, спортни зони и други. Това са сцени, които са напълно безвъзмездни и могат да бъдат използвани от всеки, който кандидатства за конкретна сцена и бъде одобрен.

 

Save

Save

Save

Filed under:АктивностИнициативиНа ОткритоСъбития || Tagged under:
Author: