април 28, 2016

Танцовият пърформанс The Space In Between завладява Пловидв

THE SPACE IN BETWEEN е танцов представление, което се интересува от границите на социален комфорт, в които всички ние удобно пребиваваме. То е една своеобразна покана за разговор с едно човешко тяло, което търси онова неуловимо и нематериално пространство на истинската среща между хората.

Пловдивската публика ще има възможността да гледа танц наситен с тишина, движения изпълнение с притихвания на фона на музика, идваща съвсем буквално от космоса (по време на цялото представление звучат Симфониите на планетите, запис от космическите полети на Вояджър 1 и 2). Танцовото представление е с изключително пестелива сценографска среда и се стреми да концентрира вниманието на зрителя върху тялото на изпълнителя и неговият необятен потенциал да превежда знаците от реалността и да трансформира посланията навътре към себе си, към извора, към дълбокото.

С представлението се питаме как можем да стоим в заедност с Другия, в компанията на Другия?

the space in between performance room plovdiv incubator

Идея, концепция, изпълнение: Искра Иванова
Aртистичeн сътрудник: Светлозара Христова
Музикална среда: „Симфониите на планетите“
(запис от космическите полети на „Вояджър“ 1 и 2)

Дата: 30 април
Две представления: от 18:30ч. и от 20:00ч.
Продължителност: 50 мин.
Капацитет: 20 зрители
Билети: 10лв. на място половин час преди представлението

Incubator Plovdiv The Space In between

Искра Иванова (1988) е родена във Варна, където завършва специалност Хореограф-педагог във ВСУ „Черноризец Храбър“. Усъвършенства своята танцова техника чрез участие в различни творчески ателиета в страната и чужбина, чиито водещи са ключови имена от съвременния танц и пърформанс (Филип Саире, Дейвид Замбрано, Лезли Бейкър, Кристиян Бакалов, Галина Борисова и други). От момента на дипломирането си реализира свои самостоятелни проекти и соло представления. Също така тя е участник и в различни колаборативни проекти, гостували на вече утвърдени или прохождащи фестивали (Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс Sofia Dance Week, Фестивал за независимо и експериментално изкуство Ne Fest и др.). Освен с езика на тялото, Искра обича да се изразява и с различни други медии (експериментални филми, видео инсталации, фотографски изображения и т.н.). Вълнува се от ролята и мястото на зрителя в едно представление и търси различните гледни точки и подходи към това неговата позиция да бъде активна.

Проектът се реализира в град Пловдив, благодарение на Фондация „Арт офис“ и програмата „Изкуство в движение“, финансирана от Фондация „Америка за България“.

Екипът на Performance Room поднася специални благодарности на целия екип на ИНКУБАТОР.

THE SPACE IN BETWEEN // Teaser from Iskra Ivanova on Vimeo.

Filed under:АктивностИнициативиКапанаПространстваСъбития || Tagged under:
Author: