юли 7, 2017

Plovdiv Vibes – Session 2017

Сдружение Творчески комплекс „Инкубатор“ е неправителствена организация в обществена полза. Това е първият по рода си  Творчески комплекс в България, който се намира в квартала на творческите индустрии в град Пловдив – кв. Капана.  През aвгуст 2014 г. „ИНКУБАТОР“ получи изключително висока оценка и доверие с номинация от множество творци и екипа на общинска Фондация Пловдив 2019 и бе определен от Община ПЛОВДИВ за представител на творческата индустрия пред журито, определящо Европейска столица на културата за 2019 година. През септември 2015г.,Инкубатор беше посетен и от президента на Република България – Росен Плевналиев и кмета инж. Иван Тотев, като целият екип беше поздравен за това, което прави за квартала и града с лични средства без финансиране с публични средства.

Инкубатор подкрепя и работи за кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. и развитието на квартал КАПАНА, като уникална среда за творческата индустрия. Комплексът е най-големият инвеститор в квартала на творческите индустрии в Пловдив – кв. Капана. Организира множество културни събития в пространствата си и на открито, както и в градска среда (експота, изложби, пърформанси, обучения, работилници,фестивали). Инкубатор е автор на форматите Графики в Капана, Деца творят в Капана, Капана Маркет, Капана Рециклира, Хендмейд дей Пловдив, Plovdiv Vibes, фестивалът Shake That Хълм и много други.

goranov   incubator

­Президентът на РБ Росен Плевналиев, кметът на Пловдив инж.Иван Тотев, заедно със Стефан Горанов по време на визитата в Капана Еврокомисията, определяща Европейска столица на културата 2019 по време на посещението си в Инкубатор

В името на нашата подкрепа към Пловдив, като Европейска столица на културата 2019, подаваме ръка на творците, не само в пловдивска област. Мисията ни е да допринесем за разпространяването на добрите артистични практики в цялата страна. Искаме да увеличим аудиторията и да показваме повече качествено изкуство и събития с висока културна стойност и съдържание. Ние създадохме устойчив модел за общодостъпен културен календар на Пловдив 2014-2020г. в подкрепа на творците на България и тяхната публика. Чрез фестивалите, които реализираме и подкрепяме, ние развиваме каузата „Заедно“ в цялата страна.

PLOVDIV VIBES

plovdiv vibes

Представяме ви Plovdiv Vibes. Това е програмата на Инкубатор за общодостъпен културен календар 2014-2020 в подкрепа на Пловдив, като Европейска столица на културата 2019г.

Plovdiv Vibes е културна платформа, състояща се от различни събития, провеждащи се в градска среда. Plovdiv Vibes се изпълнява в различни направления, част от които Младежки xълм, кв. Капана, Гребна база, парк Лаута, централна градска част, територията Plovdiv Stage Park  и други.

Тазгодишната програма е много по-разгърната,  с включени различни по характера си събития. Това са концерти, базари, културни мероприятия, спортни инициативи, кулинарни форуми, детски образователни и занимателни работилници, увеселителна  и бар зона.

В програмата са включени и две от най-значителните събития на Инкубатор – ежегодният фестивал Shake That Хълм и дебютният Plovdiv Beer Fest.

plovdiv vibes 1plovdiv vibes 3

Shake That Хълм

logo Shake That Хълм

Shake that Хълм –Пловдив Заедно

Фестивалът се проведе за първи път през септември 2015 г. и събра над 8000 души на поляните под Младежки хълм в Пловдив с програмата си в трите дни на събитието. Феста имаше 2 сцени  с богата дневна, развлекателна и силна музикална програма. В трите дни на фестивала бяха представени различни стилове музика от чуждестранни и наши артисти, като бе дадено поле за изява и на млади изпълнители.   В следващото издание на Shake That Хълм, което се проведе през 2016г. посетителите наброяваха над 20 000  за петте дни на фестивала. Очакваме още по-многобройна публика в следващото си издание, чиято програма публиката следи с нетърпение. Shake That Хълм ще се проведе отново през септември (1-3) на същото място – територията на Младежки хълм в Пловдив, като музикалната програма се състои от 3 вечери с концерти и светлинен спектакъл, а дневна програма е посветена на други сценични изкуства и спортни инициативи, базари увеселителна част.

В третото си издание, Shake That Хълм отново ще представи различни сцени и стилове, като тази година фестивалът ще бъде посветен на най-ярките поп изпълнители в различните представени стилове. Събитието ще бъде отворено към по-широк спектър от публика.

Фестивалът Shake That ХЪЛМ е инициатива на Инкубатор. Събитието е част от платформата на Инкубатор – Plovdiv Vibes за общодостъпен културен календар 2014-2020 и в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019!

фестивал пловдив фестивал пловдив

Дневна програма: HandMade Day – изложение на български хендмейд автори. По време на фестивала участниците бяха над 80 Поляната на Младежки хълм: публиката в очакване старта на саунд чек-а на изпълнителите

младежки хълм пловдив

фестивалът Shake That Хълм Младежки хълм

Публиката

Shake That Хълм Shake That Хълм

Група Тъпани и гайди на Акустичната сцена на фестивала Акустична сцена

Shake That Хълм13

Shake That Хълм Shake That Хълм

Дневна развлекателна програма за деца Зумба с въспитаниците на ЕРА 3000

Shake That Хълм Shake That Хълм

Функционална тренировка с Wow Sport Програма – акустична сцена

Shake That Хълм Shake That Хълм битки под тепето

Break dance батълът „Битки под тепето“ „Битки под тепето“ едно от най- популярните брейк денс събития в Пловдив с домакин Shake That Хълм и организиран от Анатоли Джоков ( V-Dance Sofia) с подкрепата на Инкубатор и 18G Shop

детски работилници Shake That Хълм въжен атракцион

Детски работилници в дневната програма на фестивала Въжен атракцион

Shake That Хълм Ера 3000 Shake That Хълм yoga fly

Танцов спектакъл с момичетата от Ера 3000 Yoga Fly с Августина Паскалева

Shake That Хълм Shake That Хълм handmade dayShake That Хълм hand Made Day

Handmade Day

Shake That Хълм концерт Shake That Хълм концерти

Музикална програма – Shake That Хълм Музикална програма – Shake That Хълм

Plovdiv Beer Fest

Plovdiv Beer Fest

Сесия 2017 на програмата  Plovdiv Vibes с направление Младежки хълм финишира през септември с коронното си събитие за сезона – Plovdiv Beer Fest. Това е  фестивал, който представя бирените вкусове и културиата на различните народи в техните най-добри постижения в производството на пиво. Въпреки първоначалната асоциация с традиционните „бира фестивали“, ние от Инкубатор, както обикновено залагаме на новаторските нотки в традициите. Пилотното издание на Plovdiv Beer Fest ще се проведе в периода 06-10 септември на територията на Младежки хълм. На място ще бъде изградена специална фестивална зона. „Plovdiv Beer Fest“ е ново поколение бирен фестивал, в който ще представяме бирените нации, не само с пенливите питиета, а и с различни подходящи за пивото храни и мезета. В дните на фестивала ще има дневна и вечерна музикална и артистична програма.

6-20септембер беерфест

Save

Save

Save

Save

Save

Filed under:Пространства
Author: