ИНКУБАТОР

Инкубатор е едно от най-ярките артистични средища в Капана. Само на крачка от главната улица, пространствата на комплекса обединяват под своя покрив артисти, автори и творци със сходни идеи и търсения. Разхождайки се по пъстрата уличка със знаменцата – Братя Пулиеви, навярно ще попаднеш на изложба, пърформанс, концерт или друго артистично събитие. В своята същност Инкубатор е споделено работно пространство за хора с артистично призвание, място за събития, срещи на млади творци и обмен на опит и идеи. Творческите пространства на Инкубатор са седем – Канапе Студио ТМ(Workshop Hub), Art Salon, Creative Corners, The Craft Station, Trap Gallery, Sound Trap и Kanape Vibrant Media.

Творчески комплекс Инкубатор е разположен в квартал Капана в Пловдив и е със закрита площ над 1500 кв.м. Състои от пространства, обособени и оборудвани за автори, музиканти, артисти, архитекти, инженери, скулптори, дизайнери и творчески колективи, занимаващи се с дизайн, архитектура, моделиране, скулптура, мода, приложни, дигитални, музикални, танцувални, театрални и визуални изкуства.
Инкубатор е модел за развитие, който обединява потенциали в сферата на изкуството, да се усъвършенстват и творят в свободна, артистична среда, взаимопомощ, за всеобщо успешно развитие и реализация. В комплекса се организират и провеждат oбучения, школи, изготвят се конкурси, кастинги, пресконференции, семинари, лекции, изложби с отворени врати, презентации, уъркшопове и работилници. Инкубатор предоставя безвъзмездно пространствата си за всички творци и желаещи да използват комплекса за своите инициативи. Всички те биват включвани в календара на събитията, които се планират и реализират тук. Участниците могат да бъдат, както млади творци, организации, така и деца с изявени творчески таланти. Инкубатор е с отворена покана и към организации с творческа насоченост, социално ангажирани проекти и такива за подпомагане на инициативи, свързани с културния живот в градска среда. Искаме да ви запознаем с пространствата на комплекса, както и с дейностите, които авторите, посетителите и участниците извършват на неговата територия.

Пространства

Инкубатор предоставя безвъзмездно пространствата си за всички творци и желаещи да използват комплекса за своите инициативи

Професионализъм

Повече от 20 години екипът ни, позициониран в кв. Капана, създава културна и артистична стойност в Пловдив и региона.  Ние сме отворени към несстандартни идеи и иновативни решения. Подкрепяме и даваме тласък на млади хора с амбиции и напътстваме различни кампании и събития.

Разнообразие

В Инкубатор можете да се срещнете професионалисти в различни области, които творят заедно в артистична среда. Тук можете да обмените идеите и опита си с експерти в различни области и заедно да постигнете своите идеи. Тук ще срещнете дизайнери, маркетолози, мениджъри, рекламисти, автори, музиканти, приложни артисти, програмисти, инженери и експерти, еко активисти, писатели и  всякакви ентусиасти.

Искаш да градим заедно?

Част от нашите партньори

Цифри

20+

Години професионализъм

400+

Подкрепени артисти

7+

Артистични пространства

500+

Събития за изминалите 3 години

В Инкубатор действат

Стефан Горанов

Ментор

@williamlewis goranov@incubator.bg

Противоричива личност. Започва през 1994 в квартал КАПАНА, където и до днес се подвизава. Развива проекти, свързани с изкуство и култура. Към настоящия момент ръководи изграждането на първия по рода си  творчески комплекс в България „THE INCUBATOR“

Антоанета Бошкова

 

@williamlewis toni@incubator.bg

они ръководи КАНАПЕ СТУДИО ТМ от 2008 година. Всеки продукт, изработен в КАНАПЕ минава буквално през ръцете й. Обичана от екипа си – всеки ден им носи кафе… Обича да чете дебели книги за Рицари и се наслаждава на почивните дни в хоризонтално положение, с книга в ръка.

Николай Бързаков

@williamlewis toni@incubator.bg

Като започне да говори всички се вслушват в това което казва – просто рядко се случва. Бързият се сблъсква с екипа на КАНАПЕ СТУДИО преди 8 години в ролята си на клинет на студиото. 2008 е поканен да се присъедини към екипа и това се случва.  Днес Николай е съдружник и продължава да мълчи как се случи това…

Гергана Ангелова

@williamlewis toni@incubator.bg

Гери е част от  КАНАПЕ СТУДИО ТМ от 2013 година. Завършила е Реклама в НБУ и неслучайно попада точно там където й е мястото – в КАНАПЕ. „Гвендолин“, както я наричаме всички, е  и тиха… и упорита… и заинтересована… и се развива изключително бързо. Успява да „тъче“ на няколко стана, което е по-скоро традиционна практика на ръководството спрямо младите таланти в КАНАПЕ, с което изпитание се справя чудесно. Тя се занимава с реклама, пише, снима, организира събития и прави графични оформления.

Станимир Георгиев

@williamlewis toni@incubator.bg

Стан става част от нашата компания през 2011-та година. Първите смели стъпки в интернет прави през 2001-ва година като започва да се занимава с администрация на сайтове, малко по-късно с опит за създаването на такива, изучаване на необходимите компютърни езици, системи и програми. През житейския си, виртуален път той минава през жизнено важни етапи, моделиращи неговата същност, предначертаваща съдбата му. Днес той ни помага с поддръжката на сайтовете и системите, понякога дизайна, ориентацията и развитието ни в социалните мрежи, разместването на мебели и стимулирането на тишината в офиса.

Емил Владимиров

@williamlewis toni@incubator.bg

Колеги?

Деница Гаджалова

@williamlewis toni@incubator.bg

Дени (Феята) мисли за всички и ни глези. Освен това спасява кучета и котки и всякакви други същества.Дени ни плете шантави неща и ръси лаф след лаф. Заедно с Веси създават Ателието на Феите и са  част от екипа на The Craft Station. Техните играчки са еднакво любими на децата и на възрастните :)

Иван Благоев

@williamlewis toni@incubator.bg

Ванката

Ангел Каравланов

@williamlewis toni@incubator.bg

Ангата е скулптор и живописец. Той една от най-колоритните личности в нашия екип. Човек с голяма душа и златни ръце, Ангата е способен да извая всеки камък и га го превърне в шедьовър. „За другите това може да е камънак, за мен е златна мина“. На въпроса как подчинява камъка на волята си, отговаря, че не ти, а той те подчинява. Ангел създава своите по-малки и по-пипкави произведения в The Craft Station, и е част от артистичния екип от лятото на 2014г.

 

Мелформатор

@williamlewis toni@incubator.bg

И тимът на Мелформатор твори тук