юни 29, 2016

Kanape Vibrant Media

Точно когато Зуки се бъзикаше с бившото си гадже, ние се бъзикахме с рекламодателите, като им искахме по 5 хиляди лева за реклама в Канапе – на страница :) Като се замисля, общото между нас и Зуки през 2003 година, е че бъзикането ни е било основно занимание! Зуки създаде най-добрия онлайн проект Facebook, в 45 м2, като имаше баня, тоалетна и всички необходими екстри в това пространство, а ние създадохме списание Канапе пак в 45 м2, но без това напрежение с екстрите! Сега извода какъв е ? – Как какъв…. Никога нямаше да има този успех Роналдиньо, ако не му се бяха случили тези неща в миналото….

Архив:Списание Канапе 2006, интервю с Роналдиньо
Архив:Списание Канапе 2006, интервю с Роналдиньо

Днес, като се замисля, изобщо не сме спирали да се бъзикаме – това е начин на живот… и не на последно място, сектантско поведение! Както казва един общ приятел – „да си създадем общество и да си говорим колко са зле останалите“ или „Толкова си могат толкова правят“ казва един друг наш приятел!

Бъзикът на страна! Вече сме улегнали и ще предаваме опита си в бъзикането на младото поколение, пък колкото можем толкова правим, както е казал приятелят…

Това въведение по-горе, трябва да ви накара да се замислите, колко ще ви е скучно евентуално, ако не минавате през отворената редакция на Канапе – отворена защото ще е отворено от 8:30 сутринта до когато има хора да пият мастика в добра компания! Ако си мислите, че ни пука за младите и искаме да им даваме поводи да се надъхват и развиват – няма такова нещо – просто искаме да им продаваме алкохол и да ги правим зависими, естествено за да печелим пари! Какъв е извода сега? Как какъв…. Никога нямаше да има мастика, ако не се предвиждаше отваряне на това място…

По-долу в текста, ще намерите информация за медиите, предназначена за обществото, която сме написали за замазване на очите!  Все пак смятаме и ние да пуснем някой друг проект за субсидия – така е модерно…..

Благодаря Ви!

Горанов…

kanape vibrant media logo

Kanape Vibrant Media е новото пространство за млади автори и творци, фрийленсъри и хора, които искат да се развиват в сферата на медиите, дизайн, визуални изкуства или просто да практикуват в артистична и спокойна среда. Новото пространство на Инкубатор е съвкупност от дизайн и идеология, среда за млади автори – сама по себе си медия!  Даваме логично продължение на нещо, което започнахме преди повече от 15 години идеологията „Канапе“.

Спомняте си КАНАПЕ- списание, което не купуваш, а прочиташ.

Kanape Vibrant Media е част от Творчески комплекс Инкубатор. Това е част от споделеното ни работно пространство. По инициатива на списание „КАНАПЕ“ (issue:2003-2006) се създаде нова *отворена*  жива медия, и нейната отворена редакция, coffice в квартала на Творческите индустрии – Капана, носеща името – [“KANAPE” Vibrant Media].

Ние, хората  които създадохме преди повече от 15 години [„КАНАПЕ“ списание, което не купуваш, а прочиташ] все още носим в себе си пионерския дух, който ни даде тласък да продължим напред – днес в дигиталния свят.

спиание канапе списание едно
Архив: списание Едно, юли 2003г.“Момчетата от Vortex“, редакцията на списание Канапе

Динамиката в която живеем, превръща ежедневието ни в непрочетена книга, хубава но един ден друг ще ни разказва за нея. Ние искаме и трябва, да оставим след себе си, малки пътечки за всички онези които ще оценят това в бъдеще. Днес декларираме нашата воля, за последователно, концептуално, социално,  ангажирано към всички, независимо и съвременно *развитие. Каним всички автори, творци, артисти, авторски, творчески  и артистични общности, субекти, ментори, меценати, организации,  и всички други които имат знание и енергията да развиват, независими от географското позициониране, да развиваме *заедно новата медия – [“KANAPE” Vibrant Media]

Това е една нова територия за отношения, където различните познания и гледни точки дават възможност за развитие на вълнуваща, стойностна и динамична среда. Възгледи които ще намират аудитория, която принадлежи  на собствената си взаимовръзка и необходимост. Естетика, постигаща изграждането и реализирането на ценностите в обществото.

Очакваме те, заедно с твоите приятели този петък от 21ч. за да дадем старт на това ново място.

Kanape Vibrant Media – Start

kanape vibrant media

 Сайтът Kanape Vibrant Media ще бъде представен следващият четвъртък (07 юли) в отворената редакця на Канапе.

web kanape vibrant media

Filed under:КапанаПроектиПространстваСъбития || Tagged under:
Author: