юли 20, 2016

Приказки за възрастни?

Пловдив. Лято. Сякаш бомба е паднала в Града под тепеатата, а жаждата за нещо артистично и ледена напитка, която мъчи трудоваците, останали все още тук е неистова. Театърът е във ваканция, открити сцени няма(поне до следващата седмица), а през делничните дни филмът е един и същ. Опитваш се да се разсееш? Отново влизаш в социалната мрежа и оттам ти се показва изгоряла кифла мажеща се с масло на фона на синьото море. Трагикомедия?

Ако искаш искрена комедия обаче, и то за възрастни, интелигентно мръснишка, не трябва да пропускаш това, което стартира тази седмица. От създателя на Армагедон и WTF!? (What The Fuck)  –  Иво Игнатов- ще станем свидетели на серията Приказки за възрастни. Жестока Stand Up Comedy,  ще бъде представяна в шест знакови локации в Пловдив – галерия ТракАрт, Котка и Мишка, малакта Библиотека, Kanape Vibrant Media (Инкубатор), галерия Arsenal Of Art и театър Хенд.  И така, Иво Игнатов, по-познат на публиката, като Кени, представя третия си Stand Up Comedy проект „Приказки за възрастни“.

 

Повечето от вас сигурно са запознати с жанра Stand Up Comedy, който е изключително популярен формат и начин за развлечение на американците и англичаните. В този тип комедия, много често хуморът е напълно на границата на допустимото, като от време на време стенд ъп комедиантите дори я прекрачват. Именно за това, не случайно името на този формат е Приказки за възрастни. Иво Игнатов майсторски се заиграва с логическите повторения, импровизацията и интерпретирането на иначе познатите ни приказки, които обаче ще познаете в нова светлина. Можете да сте сигурни, че това представление ще ви държи влага много дълго време. Авторът не случайно е избрал част от локациите в творческия квартал на Пловдив – Капана, като локация за комедиините изпълнения. Освен приказки за възрастни, Иво Игнатов ще представи и серията „Приказки за деца“ в същите локации, които обаче ще бъдат представяни през деня и ще зарадват най-малките почитатели на театралното изкуство.

Приказки за възрастни stand - up comedy Инкубатор Капана Пловдив
Подбудата на всички замесени в това начинание – артисти и заведения – е да накараме децата, а и възрастните да спрат да гледат в телефоните си и да се забавляват истински по време на лятото. Това е период в който театрите така или иначе са във ваканция. „Трябва да се създаде среда за такъв тип мероприятия“-единодушни са всички. А каква по-подходяща среда от местата, които посещаваме всяка вечер на по питие? „Всички представления се изпълняват на места, обвързани по един или друг начин с изкуството и културата, радваме се, че сме част от тази инициатива и очакваме ценителите на истинската комедия, и тези които искат да възпитат любов към театъра у децата си да се присъединят към това преживяване“.

Кени Капана stand up comedy Пловдив Капана
Kanape Vibrant Media – всяка сряда
Приказки за Възрастни: – 19.00ч., Приказки за деца: 10:30ч.
Arsenal Of Art – всеки четвъртък
Приказки за възрастни: 19:30ч., Приказки за деца: 10:30ч.

Галерия TrakArt – всеки петък
Приказки за възрастни: 19:00ч., Приказки за деца: 10:00ч.
Котка и Мишка & Малката Библиотека – всяка събота
Приказки за деца: 10:00ч.
Театър Хенд – всяка събота
Приказки за възрастни: 19:00ч.

 

приказки за деца приказки за възрастни

Filed under:АктивностКапанаНа ОткритоПространстваСъбития || Tagged under:
Author: