декември 18, 2015

Shake That Хълм

Shake that Хълм –Пловдив Заедно

Фестивалът се проведе за първи път през септември 2015 г. и събра над 8000 души на поляните под Младежки хълм в Пловдив с програмата си в трите дни на събитието. Феста имаше 2 сцени  с богата дневна, развлекателна и силна музикална програма. В трите дни на фестивала бяха представени различни стилове музика от чуждестранни и наши артисти, като бе дадено поле за изява и на млади изпълнители.   В следващото издание на Shake That Хълм очакваме още по-многобройна публика. Shake That Хълм ще се проведе отново през септември (2-6) на същото място – територията на Младежки хълм в Пловдив, като музикалната програма се състои от 3 вечери с концерти, а останалите два дни ( 5,6 ) ще бъдат посветени на други сценични изкуства и спортни инициативи.

Фестивалът Shake That ХЪЛМ е инициатива на Инкубатор. Събитието е част от програмата на Инкубатор за общодостъпен културен календар 2014-2020 и в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019!

1495203_800006000116148_5743844754089639442_o

По време на Shake That Хълм станахме част от 72-часова музикална и развлекателна програма. Чухме разнообразни стилове,    представени на нашите сцени. Танцувахме под съвременни етно ритми, фюжън, реге-фънк-джаз, алтернативен рок! Да разтърсим хълма ни помогнаха артистите: Оратница; Acoustic Corporation; Balkansky; Bourbon Street, Fluid Underground (SR); Nameless Day Ritual; GABANA; DJ SKILL; Муфта; Pike Bass; Ultra Fuels; Nearly Dog; Petko Gochev; Vanina; Shaka;  Илко Биров и още много други.

На Shake That Хълм  наблюдавахме невиждано явление – още едно доказателство, че Пловдив е ЗАЕДНО! Със свои зони, изградени в  специфичния им дух,  знакови заведения на града приютиха всички нас, за да не ни липсва нищо (дори любимият бар) по време на феста!  На поляната имахме всичко нужно, за да прекараме готино уикенда заедно с любимите хора. Дневната програма бе изпълнена с различни активности. Докато едни си почиваха на поляната  или в хамачената градина през деня, други се радваха на културни и развлекателни пърформанси за малки и големи, като Yoga Fly от WoW Sport, Скейт Зона От PharSide, Театър, Slackline, Капоера, Канго джъмп от Kangoo Club Radost Plovdiv, хамачена градина от Айляк Хамак, танцови работилници от Casa de Baile, кино, детски работилници, демонстрации от Дайдо Кан Доджо, изложба на артистите от opusУм! В играта ни включиха и актьорите от куклен театър Пловдив, които в рамките на своя фестивал TheatAir специално гостуваха на Shake That Хълм!

Всичко това беше за Пловдив, за да сме ЗАЕДНО!

Входът разбира се беше свободен!

hmd

11

shake

Filed under:АктивностСъбитияФестивали || Tagged under:
Author: