декември 9, 2015

Sound Trap

soundtrap

Творчески комплекс Инкубатор подкрепя талантите във всичките им форми. За това не можем да оставим на заден план музиката. Sound Trap е пространството, в което млади творци в областите: музика, танц, театър, визуализация, сценография и съпътстващите ги, творят на воля… TRAP-a е подготвен за  провеждане на репетиции на групи, занимаващи се с музика, танц, театър, визуални изкуства. Напълно оборудвано технически пространство, с атмосфера, миризма на изкуство и култура. Място, в което може да присъствате на Уъркшоп по китара с утвърдена музикална личност, открит урок по актьорско майсторство, среща със световен музикален мениджър, представяне на нова песен от ученическа група или събитие, на което присъствате с още 200 човека, заклещени в КАПАНА. Целта на „ИНКУБАТОР“ е да помага и дава възможност на младите музиканти, актьори, танцьори и личности с артистично призвание да получават достъп до творческа среда, обучение, публика, общности, интересни хора и модели за развитие, както и контакти с други творци като тях. Място, което да посещават, когато има интересни събития, свързани с техните интереси.

„SOUND TRAP“ е най-голямото обособено пространство в творчески комплекс „ИНКУБАТОР“, което се простира на две нива – горно и долно, с обща площ от 500 кв.м. Долното ниво разполага със сцена, оборудване за репетиции на музикални творци, пърформънси, концерти, събития, презентации, пресконференции, школи, кастинги, видеопродукции и постановки. Всяко събитие е съпътствано от тематична за него изложба, като едновременно могат да се провеждат различни дъбития на двете нива. Обособено е звукозаписно студио от много висок клас. Пространство, предназначено за творци, развиващи се в танцовите изкуства. Интериорът на „SOUND TRAP“ е концепция на КАНАПЕ СТУДИО ТМ и впечатлява с уникалност, както и мултифункционалност на творческата среда и възможност за пълноценното използване на това ново пространство в комплекса. Горното ниво на пространството е обособено като лаунч зона с камина и бар и в него се представят различни проекти и изложби, литературни четения и игри. Sound Trap е домакин на множество изложби, пърформанси и събития. „SOUND TRAP“, част от Tворчески комплекс „ИНКУБАТОР“, създаде календар, чрез който, да установи тематични формати за културни събития, с възможност за партньорска ексклузивност. Концепцията на тези събития, е модел, който не е познат до момента, което го прави интересен и автентичен за публиката. Всички формати на „Sound Trap“, които Ви представяме, са с отворени врати (вход свободен) за публиката, и са част от 5-годишната програма на „Инкубатор“ (НПО в обществена полза), за общодостъпен културен календар -„Европейска столица на културата – Пловдив 2019“. Представяме ви нашите три формата, както и различните възможности, които Sound Trap открива за изява.

„a life in soundcheck pressure“ е концептът за концерти в „Sound Trap“

Лайв изпълненията са най-вълнуващите събития, в историята на музиката за всички времена. Всички ние имаме любими изпълнители и групи, които ни карат да изтръпваме на концертните им изпълнения. Артистите, които виждаме на сцената, са една много малка част, от всичко, което стои зад тези проекти. Концепцията на „Sound Trap“ с поредицата „a life in soundcheck pressure“, е да покаже и другата част, от труда на хората в индустрията.

Когато представяме изпълнител или група, с концертно изпълнение в „Sound Trap“, ще направим публиката съпричастна със специални „backstage изложби“, които да й дават все повече поводи, да обича тези артисти и техните екипи, които се грижат за удоволствието, което публиката изпитва от работата им. Най-важната част, преди всяко концертно изпълнение се нарича soundcheck! Артистите живеят в тази спирала и именно поради тази причина решихме нашият формат в тяхна чест да се нарича: „a life in soundcheck pressure“.

ape men sound trap incubator kapana plovdiv

Проектът на „Sound Trap“  „the sound of the legends“ показва историята!

Сигурни сме, че този музикален формат на „Sound Trap“, ще накара публиката да чака с нетърпение всяко следващо издание. Един път в месеца, публиката ще има привилегията да види хората, които поставиха началото на съвременния клубен живот в България! Концепция, която съдържа, не само мощен звук, но и история – такава, каквато не е представяна до сега. Има артисти, които и до днес – повече от 25 години, продължават да развиват клубната сцена в България. Тези хора, са началото на това, което всички ние консумираме с добро настроение и днес. Звуковото налягане в Трап-а  ще бъде подкрепено от уникални изложби, които съдържат моменти от развитието на всеки един специален гост на поредицата „the sound of the legends“. Това е съдържание, с което целим да покажем пионерите на съвременния клубен саунд, и техните незабравими партита в кариерите им до днес. Ние имаме послание и казваме на публиката: „Подгответе се за пътуване във времето, и не забравяте: „Sound Trap“ е място, в което искаме да имате преживявания, които да ви карат да уважавате все повече артистите, които продължават да творят за всички нас.“

the sound of the legends sound trap incubator kapana plovdiv

„a new generation on the scene“ в „Sound Trap“ дава път на бъдещите легенди!

Знаете ли, колко е вaжен този формат на „Sound Trap“, за нашия екип в Инкубатор….? Това е основната причина, да създадем това ново пространство, чрез което да даваме подкрепата си на най-младите – тези, които ще ни показват изкуството си на големите сцени след години. Заедно с Вас – нашите партньори и всички успели артисти, ще подкрепяме новата генерация, с инициативите, които сме подготвили за тях. Не се съмнявайте – ние също сме получили това, което искаме да дадем сега, на тези млади и талантливи хора. Знаем всичко, което ги кара да се развиват и смятаме да им дадем още повече поводи, да продължават да го правят, с още повече ентусиазъм. Ние ще бъдем откровени с тези, които не се справят  и отдадени на тези, които успяват в развитието си.  Създаването на творческия капацитет, е наша отговорност и ние смятаме да се борим за успеха на всички, които го преследват. Формата е направена специално за изяви на автори в сферите на музикалните, визуалните, танцувални и сценични изкуства. Всички млади хора, уверени в себе си, с желание да се включат в проекта „а new generation on the scene“ на Творчески комплекс Инкубатор, могат да разчитат на подкрепата ни!

a new generation on scene sound trap incubator kapana

Представяме ви и част от други сценични събития, които се провеждат на територията на Sound Trap из между които изложби, пърформанси, театър, танцувални състезания, награждавания, Stand Up Comedy и обучения.

asdADa

Изложбата „Матера – Културна столица на Европа 2019“ осъществена със съдействието на Младежката медия MediaCafe и Нов български университет.

brek sound trap

Битки под тепето – Break Battle състезание и награждаване

moveweek awards sound trap

Наградите на Move Week 2015г.

performance sound trap

Артистична група Тъп Дъб с пърформанса си „Пулс“ представен в Sound Trap

plakat kombinat sound trap one week design

Плакат комбинат и изложбата „Любим град“

sound academy by balkansky and melformator at sound trap

Sound Аcademy – организирана от Иван Шопов – Balkansky и Melformator

standup comedy wtf с кени ound trap

Stand Up Comedy – WTF с Кени @ Sound Trap

theatre sound trap

Театър Хенд и постановката „Червената шапчица – Презареждане“

Filed under:Пространства
Author: