Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство

„Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“ ще пътува в цялата страна от юни до ноември, за да създаде по-достъпна културна среда за публиката. Граждани и гости на градовете Пловдив, Копривщица, Батак, Нова Загора и Асеновград ще имат възможността да се присъединят към различни творчески работилници за малки и големи, да се изявят на сцената на пътуващия фестивал, както и да си взаимодействат с авторитети от артистичните среди.

Платформата цели да даде поле за изява на местни автори и таланти, като им предоставя възможността да изпробват, популяризират и развиват уменията си в сферата на различни приложни и сценични изкуства.  Сцената на Мобилното творческо събитие ще бъде отворена за локални формации, които поддържат културния живот в градовете, включени в турнето. В по-малките градове фестивалните зони ще бъдат локализирани в централните градски части и ще бъдат напълно безплатни за посетителите.  

В Пловдив, събитието ще обхване различни градски зони, в които наситеността на достъпни  културни събития е по-слаба. Чрез локализирането на Творческия фестивал в по-отдалечените квартали, организаторите целят да поощрят гражданите да посещават културни мероприятия, както, да ангажират вниманието и да привлекат нови публики. Жителите на 4 периферни зони в гр. Пловдив,– кв.“Коматево“, кв. „Столипиново“, Район „Западен“ и Район „Тракия“ще се радват на изданията, които имат мисията да насърчт процеса по децентрализиране на културните мероприятия в Града под тепетата.

Мобилна творческа мрежа за изкуство и култура ще ви даде възможността да дадете воля на своите скрити заложби и творчески пориви. По време на събитията ще можете да се включите в работилници, на които да изработите артистични творби от различни материали с напътствията и съдействието на местни автори и майстори, които ще популяризират своите дейности. Творческият фестивал е съпроводен с програма за деца, като им дава възможност да се докоснат до света на изкуствата и ръчното творчество. Той дава възможност на прохождащи таланти в областите музика, танц и театър да се изявят пред публика на сцена. Всички те ще получат професионалната и техническа  подкрепа на организаторите.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button