Инкубатор официално представя проекта „Мобилна творческа мрежа за изкуство и култура“

Организацията дава пресконференция в Пловдив

Сдружение „Творчески комплекс Инкубатор“ Пловдив ще представи подробности за проекта „Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“, който стратира през декември 2021г., подкрепен е от Минитерство на културата и финансиран от ФМ на ЕИП.

На 26 март в Пловдив, организацията ще представи подробно предстоящите активности по проекта, които предвиждат творческо турне в страната, което води своето начало от Пловдив, включвайки 4 периферни градски зони в града под тепетата и позициониране в 4 по-малки населени места.

Сред градовете, в които ще бъде позиционирана творческата зона са Копривщица, Батак, Асеновград и Нова Загора.

Сред официалните гости на пресконференцията са представители на културните среди и администрацията. Освен медиите, добре дошли са и всички творци, автори, творчески колективи и хора, свързани с изкуството и културата. По време на началната за проекта пресконференция, освен медиите, всички те ще се запознаят с проекта и възможностите, които той отваря пред тях.

По време на пресконференцията, организацията ще обяви Отворена покана за включване на автори от различни региони на страната, които да се присъединят към активностите на платформата.

Събитието ще се проведе на територията на новоизграждащата се зона за събития и културни мероприятия на открито – Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки хълм в Пловдив. Началният час е 10:00ч., а събитието е отворено за всички, които проявяват интерес към проекта.

 

 

 

Проект  BGCULTURE-2.001-0048-C01 “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“  се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от  Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. 
Основната цел на проекта “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” е да създаде ефективна и устойчива платформа за насърчаване на разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button