Мобилна творческа мрежа със заключителна пресконференция

Събитието ще се проведе на 28.11 в Хъб за социална Иконимика - Пловдив

След като творческото пътешествие на артистичната платформа приключи, екипът на проекта „Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“ подготвя заключителната си пресконференция.

По време на събитието, което ще се проведе на 28 ноември (вторник) от 10:30 в „Хъб за социална иконимика“ – Пловдив,  екипът ще представи резултати от турнето си в страната. Освен това ще даде  официален старт на онлайн платфрмата за популяризиране на артисти и самодейци – „BuyMeCulture“, която ще бъде промотирана както в страната, така и в чужбина, благодарение на партньорската организация от Норвегия – CBNRM.

По време на пресконференцията ще бъде излъчено и късометражно видео, което ще разкрие едни от най-вълнуващите мигове по време на артистичното турне.

 

Проект  BGCULTURE-2.001-0048-C01 “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“  се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от  Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. 

Основната цел на проекта “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” е да създаде ефективна и устойчива платформа за насърчаване на разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми. 

Финансовият механизъм на ЕИП включва приноса на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия за  изграждането на по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа. 

www.eeagrants.org

Back to top button