Тенденции

Plovdiv Vibes 2024- Трансформации ще се проведе от 19 до 28 април

Фестивалът е част от Културния календар на Пловдив

Фестивалът Plovdiv Vibes 2024 – Трансформации ще се проведе в Пловдив с вълна от събития в различни жанрове на изкуството.

Събитието е насочено към представяне на многообразно културно съдържание – от класически музикално-танцови прояви, традиционни изкуства и занаяти до съвременни пърформънси, изложби и експозиции, новаторски сценични изяви, граждански инициативи и други актуални формати в творческия сектор. Основна задача на проекта е да позиционира на културната карта на града утвърдени и нови инициативи, насочени към обогатяване на съществуваща събитийна палитра, представяна в Пловдив и позиционирането му като център в областта, отворен за различни по обхват и възприятие публики. Организаторите от Инкубатор традиционно насърчават и млади, и доказали се артисти от местно, регионално и национално ниво да се развиват в културата и изкуството. Всички, желаещи да се включат във фестивала могат да се свържат с организаторите и да попълнят кратката форма за участие .

Plovdiv Vibes включва различни градски зони, като тази година включва за първи път зона за улично изкуство, която ще обедини любители и професионалисти на територията на Братска могила. Парк Рибница ще се превърне в зона за микроформати в областта на сценичното комедийно изкуство. Форматът „Градски приключения“ оново ще се проведе в парк Лаута, където ще бъде обособена занимателна зона за деца и младежи, които ще придобият знания и умения от практически характер, базисни умения в природни условия, модули насочени към лица в неравностойно положение и тяхното интергриране в обществото. В новото издание фокус ще сепостави върху работата с екоматериали от заобикалящата ни среда като средство за трансформиране на градскки пространства. РАзлични форми на физическа активност ще бъдат организирани на Гребна база във вформата „Спорт в града“, а тематични изложби „Трансформации“ ще бъдат представени на територията на Младежки хълм и Бунарджика. Ателие на занаятите ще бъде предсавено в подножието на хълм Бунарджика, а хендмейд зона и творчески работилници за деца ще бъдат представени на Младежки хълм, където ще се проведе и тематичното направление Plovdiv Vibes, представящо палитра от формати за аристи от Пловдив, региона и цялата страна. Музикални и сценични изяви, концерти, пърформаси, демонстраии и уъркопи също ще бъдат представени в зоната на Младежки хълм, като основна точка на фестивала.

Plovdiv VIbes се организира от сдружение ТК Инкубатор и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2024.г

Форма за участие

 

Plovdiv Vibes 2023

Plovdiv Vibes 2022

Back to top button