Тенденции

Турнето на Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство ще посети градовете Батак, Копривщица, Нова Загора и Асеновград през юли

Пътуващата творческа платформа “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” отново тръгва на път и ще гостува на 4 български града през юли. Това са Асеновград, Копривщица и Нова Загора , където артистичната зона ще даде поле за изява и ще представи местни автори, творци и занаятчии и тяхното творчество под формата на изложения и демонстрации, творчески ателиета и арт базар. 

Асеновград Мобилна творческа мрежа

Организаторите от Творчески комплекс Инкубатор – Пловдив отправят ОТВОРЕНА ПОКАНА към всички желаещи да се включат по време на събитията. В тях местните автори ще могат да представят своето творчество в различна творческа среда, да популяризират своите артистични дейности и да се изявят, разпространявайки сред аудиторията своето изкуство и предавайки на публиката своите опит и знания.Публиката ще се запознае с различни техники и сфери на приложните изкуства и занаятите, ще научи повече за хората на изкуството в своите региони.  

Турнето ще гостува в гр Батак на 05 и 06 юли, когато творческата зона ще представи и сценична програма на централния площад в историческия град. Програмата ще бъде представена от местни таланти и самодейци.Събитията ще бъдат съпроводени от арт работилници и демонстрации за малки и големи. Творческата зона продължава своята обиколка, с гостуване в Асеновград на 10 и 11 юли, когато пъстрия  базар и арт зона ще бъдат разположени на главната пешеходна улица до туристически информационен център. Турнето гостува и на града-музей Копривщица на 13 и 14 юли където местните автори ще представят творчеството си на пл. 22-ри април. Обиколката завършва със събития в градската градина на гр. Нова Загора на 18 и 19 юли. 

Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство ще предостави на артистите инвентар за провеждане на мероприятията и ще промотира тяхното изкуство. В следващия етап на проекта всички желаещи могат да се присъединят към онлайн платформата BuyMeCulture. Турнето на проекта ще продължи през есента, когато ще обиколи и 4 периферни градски зони на гр. Пловдив. 

Очакваме всички автори и гости на градовете в творческата зона на пътуващата платформа през Юли. 

Проектът “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” е да създаде ефективна и устойчива платформа за насърчаване на разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми.

Back to top button