Тенденции

Търсят се талантливите артисти от Асеновград!

На 31-ви октомври и 01-ви ноември талантливи артисти от Асеновград ще имат възможността да се изявят на професионалната сцена на Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство, която гостува на града в рамките на два ни. Пътуващата платформа дава поле за изява на талантливи прохождащи банди, соло изпълнители, артисти, творчески колективи, вокални формации и групи, самодейци, художници  и отправя отворената си покана за включването им в артистичната програма през двата дни. Всеки, който желае да се присъедини и изяви може да попълни кратка форма със заявка за участие, като последва следната връзка ( https://bit.ly/3TXuZfJ ) . Желаещите могат да се свържат с организаторите и на e-mail: incubator.bulgaria@gmail.com.

 Платформата води своето начало от Пловдив и  обикаля както периферията на града, така и различни населени места в цялата страна. “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” оформя артистична зона за творчество, която предоставя възможност за изява на локални автори и артисти. Освен със сценична програма, зоната е оборудвана и за демонстрации на занаяти, ръчно творчество, работилници за деца, уъркшопове и изложби. Събитието е подкрепено от Община Асеновград и местни културни институти.  Очакваме асеновградчани и гости на града да се посетят артистичните събития в края на месеца, когато програмата ще протече с дневни творчески работилници за малки и големи и сценична програма в следобедно-вечерните часове. Основната цел на проекта “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” е да създаде ефективна и устойчива платформа за насърчаване на разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми.

Повече информация за проекта и изминалите издания можете да намерите тук: 

https://incubator.bg/mobile-creative-network-culture-and-art/

https://www.youtube.com/watch?v=fqggoRzj_io&t=621s 

Проект  BGCULTURE-2.001-0048-C01 “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“  се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от  Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. 
Основната цел на проекта “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” е да създаде ефективна и устойчива платформа за насърчаване на разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми. 
Финансовият механизъм на ЕИП включва приноса на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия за  изграждането на по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа. 
www.eeagrants.org
Back to top button