Тенденции

ОТВОРЕНА ПОКАНА за финансиране на Събития от 5 000 до 50 000лв.

plovdiv stage park
Екипът на „Творчески комплекс Инкубатор“ обявява ОТВОРЕНА ПОКАНА, чрез която можете да получите подкрепа и съфинансиране, включвайки се в събитийния календар на най-новата територия за изкуство и култура на открито в Пловдив – Plovdiv Stage Park.
Локацията в подножието на Младежки хълм в Пловдив се появява в отговор на нуждите на публиката от достъпни културни събития и децентрализиране на културните мероприятия в Града под тепетата.
Чрез попълване на онлайн форма, сдружението отправя поканата си към автори, организатори на събития, НПО, учебни заведения, читалища, ведомства, културни институти, общински и държавни структури, творчески колективи, самодейни артисти, автори и изпълнители от всички сфери на изкуствата, които да осъществят своите инициативи на събитийната територия на Plovdiv Stage Park, в периода от 01.04.2023г. до 07.01.2024г.

Календарът на събитията в първия сезон на пространството е отворен за разнообразни предложения и формати, които могат да получат подкрепа и съфинансиране за реализацията си.

Съфинансирането към бюджета на кандидатстващите, с което ТК Инкубатор подкрепя културното съдържание варира спрямо следните параметри:
 
За „Малки“ събития – подкрепа до 5 000лв.: 
Изложби, пърформанси, уъркшопове/работилници, концептуален базар, хендмейд, извънкласни дейности, спортни активности, занаятчийски събития, детски и младежки инициативи, музикални събития, еднократни издания и др.
За „Средно големи събития“ – подкрепа до 15 000лв.:
Концерти, музикални събития, танцови изпълнения, сценични изкуства, театър, приключенски и състезателни формати, карнавали, циркови представления, пленери, кино; конкурси, тематични събития, серия от събития; регулярни събития и др.
За „Големи събития“ – подкрепа до 50 000лв. 
Фестивали, мултижанрови събития, изложения и др.
Plovdiv Stage Park обединява познатите ни фестивални зони и нови облагородени територии, които оформят цяллостта на артистичното пространство. Plovdiv Stage Park разполага със 7 сцени, изградена и оборудвана зона за базари, творчески лагер за деца, изложбени и зелени площи, обекти за развлечения и културно съдържание. Мястото е утвърдено на база богатия опит на организаторите в реализацията на мащабни и бутикови събития, което прави трайно обособената територия разпознаваема градска фестивална зона.
Желаещите да кандидатстват в ОТВОРЕНАТА ПОКАНА, могат да го направят, попълвайки онлайн формата от връзката:
или от бутона по-долу.
Крайният срок за подаване на вашето предложение е 20.08.2022г.
Екипът на ТК Инкубатор Пловдив желае успех на всички кандидати!

Back to top button