ИНКУБАТОР

incubator logo инкубатор

Сдружение „Творчески комплекс Инкубатор“ е основано през 2013г., като едно от най-ярките артистични средища в кв.Капана в Пловдив. През годините организацията стимулира млади автори и артисти да се изявят, като безвъзмездно им дава поле за изява и ги подкрепя в популяризирането на тяхното изкуството.

Инкубатор е модел за развитие, който обединява потенциали в сферата на изкуството, да се усъвършенстват и творят в свободна, артистична среда, взаимопомощ, за всеобщо успешно развитие и реализация. Чрез своите проекти, сдружението придобива богат опит в организирането на фестивали, базари, обучения, изложби, работилници и други. През 2022г., Инкубатор пилотира най-новата си зона на открито Plovdiv Stage Park, за да надгради събитийния календар и да разшири обхвата от публика, автори и артисти.

Инкубатор успешно си партнира с различни организации с творческа насоченост, социално ангажирани проекти и такива за подпомагане на инициативи, свързани с културния живот в градска среда.

Организацията стои зад утвърждаването на най-големите градски фестивали на открито в Пловдив: Shake That Хълм, Plovdiv Beer Fest, Plovdiv Food Park Festival в подножието на Младежки хълм.  Чрез програмата си за достъпни културни събития, сдружението успява да развие публики, извън централните градски части, като през 2016 създава фестивала Plovdiv Vibes, който става част от Културния календар на гр. Пловдив. През 2021, сдружението пилотира и проекта „Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство„, който излиза извън пределите на Пловдив и гостува на малки и големи градове в цялата страна.

         

Зони и пространства

Инкубатор предоставя пространствата си на открито за всички творци и желаещи да използват зоните на Plovdiv Stage Park за своите инициативи. 

Ако желаете да реализирате свое събитие, инициатива, фестивал или друга форма на публично събитие, кандидатствайте в ОТВОРЕНАТА ПОКАНА, която организацията отправя с подкрепа за Вас.

Професионализъм

Повече от 20 години екипът ни, създава културна и артистична стойност за Пловдив и региона.  Ние сме отворени към несстандартни идеи и иновативни решения. Подкрепяме и даваме тласък на млади хора с амбиции и напътстваме различни кампании, проекти и събития. [/third_column]

Разнообразие

Инкубатор може да ви срещне с професионалисти в различни области, които творят заедно в артистична зона. Тук можете да обмените идеите и опита си с експерти в различни области и заедно да надградите и развиете своите идеи.

Искаш да градим заедно? Присъедини се!

Свържи се с нас

Back to top button