SHAKE THAT ХЪЛМ

Shake That Хълм е един от най-ярките фестивали на открито в градска среда. От пилотното си издание през 2015г., пловдивският фестивал традиционно представя на публиката разнообразна програма в различни жанрове на изкуствата. В концепцията на фестивала изначално са заложени принципите за общодостъпно културно съдържание и естетически издържана фестивална среда. Shake That Хълм представя най-популярните изпълнители на българската музикална сцена и дава тласък на дебютиращи изпълнители, които поемат по своя творчески път именно от неговата сцена. Фестивалът привлича подбрани автори, творящи в сферата на музика, танц, криейтив, хендмейд, улично изкуство и поп културата.

Shake That Хълм се провежда традиционно в подножието на пловдивския Младежки хълм, където ежегодно в края на август /началото на септември, публика от цялата страна се стича #наполяната, за да се докосне до наситено културното съдържание и форми.

Фестивалът е със свободен достъп и представя над 40ч. музикална програма, на 6 сцени, посветени на популярната и елктронната музика, поп-ъп зона за улични изкуства( Street Culture Camp ), сцена за хип-хоп и break battles, Творчески лагер за деца и любимия Shake Маркет – алея на хендмейд и приложните изкуства.  По време на фестивала, публиката се включва в ателиета и работилници, а пъстрата му увеселителна зона  приветства любителите на силните усещания. На Shake That Хълм ще срещнете своите фаворити в приготвянето на вкусна храна и свежи напитки, на които да се насладите, заедно с приятелски компании на поляната и под сенките на дърветата в подножието на Младежки хълм.

През 2022г. Shake That Хълм стана част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. и от тогава, вече трета година е подкрепен от ОФ Пловдив 2019.

Фестивалът подкрепя кампаниите: “Капачки за бъдеще” и “Искам да съм полезен – рециклирай ме”, които призовават всички посетители да рециклират своите отпадъци на обособените за целта места,  разположени в цялата събитийна територия. Shake That Хълм приветства компанията на вашите домашни любимци и носи послание за толерантност и обединеност между всички свои почитатели.

През 2024г. празнуваме 10-годишнината на фестивала!

Чакаме се на поляната от 30 август до 01 септември!

#ЧакамеСеНаПоляната

Тази година, всички заедно ще направим фестивала още по-разтърсващ! За да си в сърцето на „Шейка“ и най-близо до любимите си изпълнители, сме ти приготвили лимитирана серия ShakeBOX – „10 Шейка по-късно“ С получаването на кутията ще скочиш пред тълпата с нещо яко, получавайки достъп до специалните зони пред сцените.Бъди най-близо до артистите, които ще ни шейкнат за десети път на шест сцени в продължение на три фестивални дни.

ShAKEBOX – „10 Шейка по-късно“ съдържа тениска (в избран от теб дизайн и размер) от лимитираната серия „Shake Family“, гривна за достъп до зоните пред сцените, значка и стикер Shake That Хълм. Трябва да знаете, че всеки закупен ShakeBOX допринася за развитието на фестивала и показва подкрепата ти към артистите и организацията. Избери си тениска от 5-те варианта и ние ще ти я изпратим веднага! #ЧакамеСеНаПоляната – пред сцената

 

Присъедини се към събитието във FB : Shake That Хълм 2024 – 10 години заедно , за да следиш какво ти готвим :))

Ако пък искаш да бъдеш част от програмата и съдържанието на фестивала, можеш да попълниш кратката форма за регистрация >>>>>>>>>>

Форма за участие в програмата на Shake That Хълм 2024