Тенденции

Нова Загора е следващата точка от турнето на Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство

Гостуваме на града на 21 и 22 март

Пътуващата артистична платформа “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство”, пристига в Нова Загора, където ще разположи своите сцена и творческа зона на пл. Свобода. Обявена е отворена покана към различни творчески формации и колективи, самодейци, школи, дебютанти и професионалисти, които имат желание да се изявят пред публиката.

Всички творчески натури, които търсят своето нетрадиционно поприще и професионална реализация са добре дошли. Една от целите на “Мобилна творческа мрежа” е да скъси разстоянието между творци и публика, да насърчи разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми.

мобилна творческа мрежа

Творческата зона, разположена на централния площад в Нова Загора, предоставя възможност както за сценични изяви, така и за демонстрации на ръчно творчество, занаяти, кръжоци и изложби. Събитието е с вход свободен и е безплатно за всички желаещи да се присъединят към различните активности. По време на фестивала публиката ще може да се потопи в артистичната атмосфера и да се опознае творчество и дейностите на местни творци.

“В момента тече организацията на събитията на 21 и 22 март. Още в начален етап на комуникация си личи, че творческите потенциали в града имат много за показване. Сцената и арт зоната ни са отворени за всички желаещи да се включат в програмата, така, че използвам момента отново да се обърна към новозагорци и да ги приветствам за включване” – казва Тихомира Иванова – ръководител на
проекта. “До сега сме гостували на градовете Пловдив, Копривщица и Асеновград където се срещнахме с изключително талантливи хора, които оставиха следа в сърцата ни. Вярвам, че същото ни предстои и в Нова Загора.” – допълва тя.

“Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство”, ще представи разнообразна програма а отворената покана можете да намерите тук: Отворена покана за включване в програмата. Желаещите да се включат могат да се свържат с екипа и на адрес incubator.bulgaria@gmail.com. Актуална информация за събитиео, можете да намерите във фейсбук събитието: Мобилна творческа мрежа гостува на Нова Загора Дейностите са организирани от пловдивското сдружение ТК Инкубатор и се изпълняват с финансовата подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на ФМ на ЕИП. Програмен оператор на събитието е Министерство на културата на РБ, а за изданието в Нова Загора, организаторите получават съдействието на Община Нова Загора и местни културни институти.

Повече информация за проекта и изминалите издания можете да намерите тук:

Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство


https://www.youtube.com/watch?v=fqggoRzj_io&t=621s

Проект BGCULTURE-2.001-0048-C01 “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“ се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

Финансовият механизъм на ЕИП включва приноса на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия за изграждането на по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа.

www.eeagrants.org

Back to top button