Shake That Хълм

Shake That Хълм е един от най-ярките фестивали на открито в градка среда в Пловдив. От създаването си през 2015г., фестивалът традиционно представя на публиката разнообразна програма, в различни жанрове на сценичните изкуства. Със своите разнообразни зони, събитието представя и дава тласък за развитие на автори, творящи в сферите на криейтив, хендмейд, стрийт арт и поп културата.

Shake That Хълм се провежда в подножието на пловдивския Младежки хълм, където ежегодно в края на август /началото на септември, публиката има достъп до културно съдържание с над 40ч. музикална програма, на 4те сцени, посветени на популярната и елктронната музика, поп-ъп зони за сценични и улични изкуства( Street Culture Camp ) за хип-хоп и freestyle, Творчески лагер за деца, Shake Маркет – зона за приложни изкуства, базари и работилници, увеселителна зона и любими храни и напитки под сенките на дърветата.

През 2022г. Shake That Хълм стана част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Фестивалът е част от кампаниите “Капачки за бъдеще” и “Искам да съм полезен – рециклирай ме”, които призовават всички посетители да рециклират своите отпадъци на обособените за целта места, разположени на цялата събитийна територия. Shake That Хълм приветства и хората с домашни любимци и носи послание за толерантност и обединеност между всички свои почитатели.

През 2023г. , 9-тото издание на фестивала ще се проведе в периода 01-03 септември